Kiitos Verkkokauppa.comille

Perjantaina Yle Ykkösellä  ja Areenassa ilmestynyt Leikola ja Lähde -ohjelma käsitteli mielenkiintoista asiaa. Markus Leikolan ja Jussi Lähteen vieraina olivat myynnin ja markkinoinnin professori Petri Parvinen ja hallitusammattilainen, ex-Bauhaus toimitusjohtaja, Marina Vahtola.

Ohjelman ydin oli selvä: lamasta huolimatta verkkokauppa kasvaa. Samaan aikaan suomalaisella verkkokaupalla on haasteita pärjätä ulkomaista verkkokauppaa vastaan ja tiedämme, että suomalaiset ostavat pohjoismaisia kanssakuluttajia enemmän ulkomaisista verkkokaupoista (esim. Postnordin pohjoismainen verkkokauppatutkimus 2015).

Onneksi löydämme Suomesta myös esimerkkejä verkkokaupoista, jotka pärjäävät. Olemme Bulkista brändiksi -kirjassammekin käsitelleet Verkkokauppa.comia, joka on poikkeuksellinen esimerkki tämän hetkisessä taantumassa. Tästä esimerkkinä loppuvuoden 2015 ennätystulos

Vuodesta 2008 lähtien Verkkokauppa.comin liikevaihto on kasvanut 97 prosenttia eli 275 miljoonaan euroon, samaan aikaan kun Suomen talous on kyntänyt syvällä ja kauppa taantunut. Jatkuvista kovista investoinneista huolimatta yhtiön tulos on plussalla ja liiketoiminta terveellä pohjalla.

Toisin kuin kansainväliset kilpailijansa, Verkkokauppa.com ei ole pelkkä online-kauppa. Sillä on isot myymälät Helsingin Jätkäsaaressa, Tampereella Pirkkalassa ja Oulussa Kaakkurinkulman kauppakeskuksessa. Myymälät ovat tilavia, ja brändit ovat siellä hyvin esillä. Verkkokauppa.com on ymmärtänyt että verkosta ostamisen kätevyyden, valikoimajohtajuuden ja hinnalla kilpailun rinnalle voi rakentaa elämyksellisen kivijalkakaupan. 

Verkkokauppa.comin jatkuvan menestyksen kivijalkana on äärimmäinen kustannustehokkuus. Kaupan keskimääräinen myyntikate Suomessa on 29,2 prosenttia ja kiinteiden kulujen osuus myynnistä 25,2 prosenttia. Verkkokauppa.com toimii merkittävästi tehokkaammin. Myynnin kustannukset muodostavat vain noin 12 prosenttia myynnistä, minkä ansiosta yritys pystyy myymään tuotteet vain 15–16 prosentin katteella ja onnistuu silti tekemään 3–4 prosenttia käyttökatetta. Verkkokauppa.comin kustannustehokkuus selittyy pitkälti sen tekemillä onnistuneilla investoinneilla logistiikan ja verkkokaupan järjestelmiin. Verkkokauppa.com toimii hyvin skaalautuvan ja vakaan yrityskohtaisen Private-järjestelmän varassa. (Kiitos Marcolle asiantuntemuksesta ja lukujen kaivamisesta).

Haluamme kiittää Verkkokauppa.comia uskalluksesta, suunnan näyttämisestä ja rohkeasta kaupallistamisesta, jossa taktisella ja strategisella myynti- ja markkinointityöllä on molemmilla roolinsa. Näitä esimerkkejä toivomme Suomeen lisää. 

Käsittelemme Verkkokauppa.comia lisää kirjassamme, jonka voit ennakkotilata täältä. Kirja ilmestyy 8.3.2016.