Kiitokset New Gen Marketing Trainee 2016 -ohjelmalle

Edellinen Marco Mäkisen kirjoittama blogi kirvoitti mukavasti keskustelua siitä, kuinka tärkeitä ihmiset ovat muutoksen tekemisessä. Olen asiasta täysin samaa mieltä. Ilman huippuihmisiä yritys ei voi menestyä.

Markkinointi omistaa yrityksessä asiakastarpeet. Sen tehtävänä on johtaa asiakaslähtöistä muutosta, uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämistä sekä niistä viestintää. Valitettavasti markkinointitiimien osaaminen näissä perustehtävissä on välillä luvattoman heikkoa. Meillä ei ole riittävästi osaavia ja kokeneita markkinointi-ihmisiä.

Suomessa on tänään huomattavasti vähemmän markkinoinnin huipputehtäviä kuin vielä kymmenen vuotta sitten. Monet monikansalliset yritykset ovat siirtäneet markkinointia koskevan päätöksenteon ensin pohjoismaiselle tasolle ja myöhemmin jopa kauemmas.

Monien nykyisten markkinointipäättäjien ura alkoi jonkin kansainvälisen yrityksen (Unileverin, Procter & Gamblen tai Coca-Colan) trainee ohjelmassa. Siellä harjoiteltiin myynnin ja markkinoinnin avaintehtäviä ja täydennettiin teoreettista korkeakoulutusta käytännön opeilla. Valitettavasti myös nämä ohjelmat ovat päättyneet tai siirtyneet maamme rajojen ulkopuolelle.

Onneksi joku on sentään hereillä. Ja ansaitsee kiitokset sekä kehut. Salomaa Group on yhdessä Pauligin, Valion, Alkon ja Aalto EE:n kanssa käynnistänyt uudenlaisen monen yrityksen trainee ohjelman.

Haku ohjelmaan on parhaillaan käynnissä osoitteessa https://atalent.fi/next-gen-marketing-trainee/


Laittakaa sana kiertämään, hakuaikaa on vielä jäljellä. Ja kiitos Salomaa Group, Alko, Valio, Paulig ja Aalto EE.