Kiitos Nokian Renkaille

Nokian Renkaat on tällä hetkellä maailman kannattavin rengasyhtiö. Sen nettovoittomarginaali on kaksi kertaa korkeampi kuin Michelinillä, Continentalilla tai Bridgestonella. Liikevoittoprosentti on yksi suomalaisyritysten parhaista.

Yhtiön toimitusjohtajan Ari Lehtorannan mukaan Nokian Renkaiden menestyksen salaisuutena on fokus ja erikoistuminen.  

Markkinoinnissa Nokian renkaat on määrätietoisesti vienyt erilaistavaa viestiään läpi jakelutien. Ei mikään helppo saavutus, onhan kyseessä hyvin perinteinen ”äijätoimiala”, jossa joukosta erottuminen ei ole itsestäänselvyys. Nokian Renkaat on kuitenkin sekä rakentanut että ostanut omaa jakelua. Näin Nokian Renkaiden markkinoinnissa esittämä lupaus on lunastettu siellä, missä kuluttaja kohtaa renkaat. Mainonta on myös erottuvaa ja saanut hyvin huomiota Suomen ulkopuolella.

Kiitos siis Nokian Renkaille, että olette uskoneet brändin voimaan rakentaessanne vahvaa kansainvälistä rengasyhtiötä. Näitä esimerkkejä kaipaamme Suomeen lisää.